Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων είναι μία υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. που στόχο έχει κατά κύριο λόγο την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών/τριών και κατά δεύτερο τη στήριξη, ευαισθητοποίηση και συμβουλευτική γονέων αλλά και την εμψύχωση των καθηγητών του σχολείου στο ρόλο του εκπαιδευτή.

 Πιο συγκεκριμένα ο ΣΣΝ δραστηριοποιείται στους ακόλουθους τομείς:

·     υποστηρίζει ατομικά ή ομαδικά τους μαθητές ή τις μαθήτριες στην αντιμετώπιση δυσκολιών.

·     έχει διαμεσολαβητικό ρόλο στην επαφή των σχολείων με τα κρατικά κέντρα παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για την παραπομπή σε αυτά μαθητών ή   μαθητριών που χρήζουν ιδιαίτερης ψυχολογικής αντιμετώπισης, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

·     συμμετέχει σε παιδαγωγικές συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων των σχολείων του νομού, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων. Στις συνεδριάσεις αυτές θα παρέχει ενημέρωση στους διδάσκοντες στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων.

·      παρέχει Συμβουλευτική γονέων, ατομικά ή ομαδικά μέσα από την οργάνωση ομάδων Γονέων σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

·       πραγματοποιεί ομιλίες/παρουσιάσεις θεμάτων για ευαισθητοποίηση και προβληματισμό